Join Gary Craig's Official EFT Tapping Community

Gary Craig's EFT Community

November 2017:
Onlangs is op Emofree, de website van Gary Craig, naast de oorspronkelijke Engelse versie, de "Official Gold Standard EFT-...

Nieuws

   

EFT - Toekomstige Wolkenkrabber

Toekomstige Geneeskundige Wolkenkrabber

     WHEN NOTHING ELSE WORKS, THERE'S STILL EFT LLL-EFT!   

---     Heb je al eens gehoord van EFT? Heb je iemand het misschien wel eens zien doen? Ziet er maf uit, he?! Ja, maar wat kan ons dat schelen – het gaat toch om het resultaat?! Eerst even iets over de achtergrond, ja?

---     EFT is een techniek die oorspronkelijk in de jaren ’70 in Amerika is ontwikkeld door een psychiater, Roger Callahan. Hij behandelde al jaren een meisje met watervrees en kwam maar niet verder. Hij had gelezen over kloppen op acupunctuurpunten en probeerde dat eens bij haar. De watervrees was acuut verdwenen.

De psychiater ontwikkelde daarop een nogal ingewikkelde methode en verdiende er veel geld mee, vooral doordat hij alles zoveel mogelijk geheim hield: hij wilde het anderen wel leren, maar dan moesten ze een grote zak geld meebrengen.

---     Gary Craig, een ingenieur uit Californië, had zich al decennialang afgevraagd hoe ’t toch kwam dat ’t altijd jarenlang duurde als mensen bij ’n therapeut liepen - dus eigenlijk was hij op zoek naar verbetering van hulpverlening bij emotionele problemen. Vanuit zijn opleiding  als ingenieur was hij gewend om van alles te analyseren en deed dat dan ook met allerlei technieken van allerlei therapeuten. Zodoende kwam hij ook bij die psychiater terecht en kwam tot de conclusie dat hij dezelfde resultaten kon bereiken met minder acupunctuurpunten. Daarop ontwikkelde hij (Het BasisRecept van) EFT, wat al gauw heel succesvol bleek te zijn. Gary vond niet dat hij deze techniek voor zichzelf kon houden, nee, hij wilde juist zorgen dat zoveel mogelijk mensen bekend raakten met dit geweldige hulpmiddel. En ja hoor, in vrij korte tijd heeft hij er miljoenen mensen over de hele wereld mee bereikt. Op zijn site, www.emofree.com, kon iedereen kosteloos zijn BasisRecept downloaden. Maar ook duizenden mensen in landen over de hele wereld werkten mee aan de verspreiding van EFT en honderdduizenden mensen werkten ermee, ook steeds meer artsen en psychologen.

---    Gary zelf ging er jarenlang uitgebreid mee experimenteren (in de jaren ’90en ‘00), o.a. bij de oorlogsveteranen die al tientallen jaren bij psychiaters liepen en nog steeds iedere nacht nachtmerries hadden enzo. De resultaten bij hen, maar ook bij de meeste anderen waren verbluffend, en wel zodanig dat hij ging zien dat deze methode zich niet anders dan als een "Healing Highrise" ("Toekomstige Geneeskundige Wolkenkrabber") kon gaan ontwikkelen. en inderdaad, als de scepsis eenmaal voldoende wil afnemen en de acceptatie voldoende toeneemt, kan het haast niet anders met al die geweldige resultaten - en doorgaans ook snel, zéker in vergelijking met andere methodes. En wat helemáál zo fraai is aan EFT, is dat je het, als je het eenmaal kent, ook heel goed zelf toe kunt passen voor allerlei dingen op allerlei momenten. Let wel: bij complexere zaken (zwaar trauma, epilepsie, schizofrenie en dergelijke) is het verstandiger er een deskundige bij te halen. Maar zelfs dan kun je heel veel zelf doen als je wilt. Wel liefst in overleg met een begeleider.

---    EFT legt het verband tussen lichaam, geest en emoties. Het behoort tot een nieuwe stroming, EnergiePsychologie, die is gebaseerd op het volgende principe: we gebruiken de geest om verbinding te krijgen met ons probleem/onze emotie. Dan gebruiken we ons energiesysteem om het probleem op te lossen. Want in ons lichaam zit veel energie. Onzichtbaar, net als bij de tv enzo, maar hij speelt wel een héél belangrijke rol, ook al wordt dat nogal hardnekkig ontkend. Door die combinatie van energie en psychologie worden met EFT doorgaans snel resultaten bereikt en veelal ook snel, veel sneller dan met allerlei andere methodes. Bovendien bleek het al snel niet alleen te werken voor emotionele, maar ook voor lichamelijke zaken.

---    EFT is gebaseerd op de stelling: “De oorzaak van alle negatieve emoties is een verstoring in het energiesysteem van ons lichaam.” Onze onopgeloste negatieve emoties, die heel vaak veroorzaakt zijn door allerlei opgelegde dingen, “Beperkende Overtuigingen” zoals we die noemen, spelen een grote rol in de meeste fysieke pijnen en ongemakken. Maar ook een heftig auto-ongeluk op je 20ste kan dergelijke verstoringen teweegbrengen.

---    Wat is een negatieve emotie? Als we even bij het auto-ongeluk blijven, dan kun je je wel voorstellen wat voor reactie gepiep van remmen naderhand kan veroorzaken, iedere keer weer dat het eerdere slachtoffer dat bijvoorbeeld hoort. Dat is een hele negatieve emotie die zich in je lichaam heeft gesettled en later steeds weer getriggerd wordt in op enigerlei wijze vergelijkbare situaties.   

---    Met EFT richten we ons in principe op de oorzaak en bestrijden niet alleen symptomen zoals bij allerlei medische methodes bijna alleen maar gebeurt. En dus richten we ons op die negatieve emoties, want die zitten achter heel veel klachten. Maar vaak kunnen we ook volstaan met de klacht zelf. Het belangrijkste is dat we onszelf erkennen - mèt dat probleem dat er speelt!

---    Daar begint Het BasisRecept waar ik het straks over had dan ook mee. Zie hiervoor: Hoe Werkt EFT? - Zo Werkt Het BasisRecept of Hoe Werkt EFT? - Zo werkt Het BasisRecept Kortweg.

---   Verdiep je op deze website eens in deze Toekomstige Geneeskundige Wolkenkrabber. Er zijn al heel wat verdiepingen van opgebouwd. Als er niet zoveel scepsis bestond bij allerlei mensen en instanties (tot Wikipedia toe) die er maar moeite mee houden deze ongelooflijk veelbelovende nieuwe ontwikkeling in hun beperkte denksysteem en wereldje toe te laten, zou EFT er na de positieve ervaringen in de afgelopen ruim 20 jaar van overtuigde leken, deskundigen, maar vooral mensen die (vaak al jarenlang dringend) hulp nodig hadden (die bestaande reguliere en andere methodes hen niet wisten te bieden), allang als een volwaardige wolkenkrabber bij staan. Nu blijven we vertrouwen op de toekomst.

---   Veel plezier en succes als je ermee aan de gang gaat. Volg wel altijd zorgvuldig de aanwijzingen!

   
    EFT ZAL ZICH ONTVOUWEN ALS EEN HEALING HIGHRISE- 
    EEN TOEKOMSTIGE GENEESKUNDIGE WOLKENKRABBER

      
     

 

Disclaimer - Ontwerp & bouw: Digitmind.nl