Join Gary Craig's Official EFT Tapping Community

Gary Craig's EFT Community

November 2017:
Onlangs is op Emofree, de website van Gary Craig, naast de oorspronkelijke Engelse versie, de "Official Gold Standard EFT-...

Nieuws

   

EFT - Toekomstige Wolkenkrabber

LLL-EFT - Praktijkinfo

  • Werkwijze

Aantal vragen i.v.m. klacht(en); meten (SUD-score), behandelen (EFT) van 1 Aspect, meten, waar nodig aanpassen, herhalen EFT, Testen van resultaten, etc.

Je kunt direct effect verwachten en snelle en krachtige oplossingen. Subtiele, zachte oplossingen, niet zwaar maar, waar mogelijk en als jij ’t wilt, zelfs met humor bereikt. Negatieve emoties van ’n emotionele, lichamelijke of neurologische klacht ontladen zich stuk voor stuk, per Aspect. Bijna altijd zal de emotie direct minder worden. In het geval van onderdrukte emoties kan kortstondige verheviging van de emotie plaatsvinden (je kunt verbaasd staan van de hevigheid van de emotie die er zit).

Je zult merken dat de Aspecten of herinneringen die je behandeld hebt je niet meer emotioneel raken. Bij ’t Testen van effect van de hele behandeling door confrontatie met ’t object van fobie komt regelmatig voor dat de klacht nog helemaal lijkt te blijven bestaan, totdat de laatste Aspecten opgespoord en verwijderd zijn. Soms lukt ’t mensen namelijk niet om 't gevoel in de consultkamer op te roepen en moeten therapeut en cliënt naar ’t onderwerp van fobie om ’t ter plekke te benaderen.

Verwacht niet dat delen van ’n klacht die je nog niet hebt benaderd verdwenen zijn. ’t Ontladen van (de oorzaak van) ’n klacht wil nog niet zeggen dat ’t hele patroon weg is. Vaak zijn er meerdere oorzaken en moeten meerdere delen apart benaderd worden.

Dit alles dus niet via herbeleving, of door angsten of trauma’s heen. De oplossing komt door EFT, niet door praten over ’t probleem!

EFT is geen wondermiddeltje dat als ’n toverstafje alles even oplost. EFT is ’n techniek en die moet systematisch, grondig en met kennis en vaardigheid toegepast worden. Bij complexere problemen moeten verleden (herinnering aan oorzaak), heden en toekomst apart benaderd worden. Verder wordt ’n klacht meestal gesplitst in lichamelijke symptomen, emoties en of negatieve gedachten/oordelen/overtuigingen. Tussendoor en tot slot wordt getest of de emotionele lading er vanaf is. 

  • Voorwaarden: het is wel fijn als je bereid en in staat bent om te voelen. Zijn er medicijnen in ’t spel, je moet toch kunnen voelen. Ook moet je bereid en in staat zijn om verantwoordelijkheid voor je leven en problemen op te pakken .
  • Motivatie: ben je echt bereid om te doen wat nodig is om van je klachten af te komen?
  • Gevoelsgrenzen respecteren: als je aan 't werk gaat voor bijv. ’n fobie, is ’t belangrijk om goed te zijn voor jezelf. Ga tussen de behandelingen door niet over je angstgrens heen, maar ga die confrontatie pas aan als de angst echt weg is. Confrontatie en over je grens gaan kunnen de klachten eventueel verergeren.
  •  Bij persoonlijkheidsstoornissen als borderline of schizofrenie is EFT niet geïndiceerd voor behandeling ervan. Ook niet iedere EFT-therapeut is getraind in ’t behandelen van psychiatrische ziektebeelden van deze aard. Wel is EFT mede geïndiceerd voor behandeling van trauma’s en fobieën.

Disclaimer - Ontwerp & bouw: Digitmind.nl