Join Gary Craig's Official EFT Tapping Community

Gary Craig's EFT Community

November 2017:
Onlangs is op Emofree, de website van Gary Craig, naast de oorspronkelijke Engelse versie, de "Official Gold Standard EFT-...

Nieuws

   

EFT - Toekomstige Wolkenkrabber

EFT - Voor Iedereen?

Iedereen kan EFT leren. Iedereen, in principe, moet ook de mogelijkheid hebben om er voor te kiezen. Reden waarom Gary Craig 't oorspronkelijk zo uitgebreid en relatief goedkoop verspreidde: graag zag hij dat iedereen 't tot z'n beschikking kreeg en in staat was om er gebruik van te maken. Hij, en inmiddels duizenden met hem, hoopt/hopen dat zodoende op termijn (helaas natuurlijk pas op veel langere termijn), de algehele sfeer op de wereld zal veranderen, aangezien de gemiddelde persoon 't minstens minder moeilijk heeft en minder beperkt wordt als hij/zij met EFT allerlei pijn en negatieve emotionele ballast heeft kunnen kwijtraken. Hierdoor kan men over 't algemeen positiever in 't leven staan, wat sowieso de verhoudingen tussen mensen onderling ook positief zou beïnvloeden. Maar daarnaast zou 't ook nog 'ns prachtig zijn als deze EFT-invloeden tot allerlei wereldleiders doordrongen: EFT zou zo 'n bijdrage kunnen leveren aan 't dichterbij komen van 'n vredige wereld. Dus er wordt aan gewerkt om EFT zo breed mogelijk te verspreiden. De criteria daarvoor zijn inmiddels echter aanzienlijk veranderd, als gevolg van de wijze waarop in het verleden door veel EFT-exploiteurs met de methode werd omgegaan en die de oorspronkelijke methode steeds meer dreigde te beschadigen.

Toch zijn er ook mensen voor wie toepassing van EFT eventuele risico's met zich mee kan brengen. Voor de meesten die last hebben van epileptische of schizofrene verschijnselen is 't niet verstandig om zonder begeleiding met EFT aan de gang te gaan. Althans, voorlopig; wie weet wat nieuwe ontwikkelingen nog brengen? Maar indien op de juiste wijze aangepakt, is resultaat absoluut niet ondenkbaar! Persoonlijk weet ik dat het mogelijk is bepaalde epileptische verschijnselen met deze methode te beëindigen. Maar daar heb ik persoonlijk zelfs ervaring mee zonder deze of enige andere methode; gewoon nuchter nadenken. Steeds weer blijkt: er is zóveel meer mogelijk dan we in de reguliere wereld aangeboden krijgen!

Voor 't overige geldt voor iedereen en voor ongelooflijk veel aandoeningen/ problemen: goeie kans dat 'n EFT-therapeut of misschien jijzelf je d'r met EFT vanaf kan helpen.

Met Het EFT-BasisRrecept op zich kun je ver komen. Maar let er ook op dat je

  • altijd ieder probleem zo Specifiek mogelijk Benoemt 
  • de diverse Aspecten van 'n probleem apart benoemt 
  • altijd 't KernProbleem probeert te benaderen (is lang niet altijd zomaar te vinden/bepalen)
  • in zwaardere zaken blijft volhouden! Van 'n trauma ben je niet binnen 5 minuten af. Bij allerlei lichtere zaken is dat gewoonlijk wèl 't geval. Dus denk nou niet: "Oh, zie je wel, deze methode duurt dus toch ook lang", want de uiteindelijke duur zal hoe dan ook ongelooflijk kort zijn in verhouding tot andere (reguliere) hulpmiddelen en 't effect is over 't algemeen veel groter en blijvender! 

 

Met andere woorden: EFT - Voor iedereen ja, maar ga d'r zorgvuldig mee om.

 

Disclaimer - Ontwerp & bouw: Digitmind.nl