Join Gary Craig's Official EFT Tapping Community

Gary Craig's EFT Community

November 2017:
Onlangs is op Emofree, de website van Gary Craig, naast de oorspronkelijke Engelse versie, de "Official Gold Standard EFT-...

Nieuws

   

EFT - Toekomstige Wolkenkrabber

EFT - Tijdens Wachten

Je hoort mensen nogal 'ns zeggen: "Hartstikke mooi, EFT, en ik zou 't echt vaker moeten doen, maar...ik heb er de tijd niet voor."  Natuurlijk houden we sowieso onszelf al voor de gek als we onszelf geen tijd gunnen voor iets wat zo goed voor ons is en zo'n opmerking komt dan ook meestal voort uit zekere innerlijke weerstand ertegen (onbewust vaak incl. tegen 't opknappen erdoor;-)) ). Maar onze drukke levens van vandaag de dag zijn wel 'n realiteit, evenals 't feit dat we onder invloed van die drukte EFT al snel zien als 'n tijdrovende bezigheid waar pas plaats voor is als we voldoende vrije tijd hebben.

Toch hoeft dit niet zo te zijn. Als je d'r even bij nadenkt, blijken er ook op onze alledaagse drukbezette dagen allerlei momenten te zijn die mogelijkheid bieden om ons met EFT bezig te houden. Denk alleen al aan alle tijd die je gedwongen wachtend doorbrengt, zoals bijvoorbeeld bij 'n bushalte of in de wachtkamer bij de dokter/tandarts, etc.

Wachttijd is "tussendoor-tijd" waarin we meestal geen bepaalde taak te verrichten hebben, bijv. omdat we van tevoren niet weten hoe lang 't gaat duren. 't Kan heerlijk zijn om dat soort momenten even voor jezelf te houden en dan niet te gaan zitten piekeren ofzo, maar even stil te staan bij hoe je je voelt op dat moment en daar " 'n Rondje op te Kloppen", of 't moment aan te grijpen om de negatieve emotie die je eerder op de dag had, bijv. toen 'n collega/je baas/'n klasgenoot lullig tegen je deed, "weg te Kloppen". (Op 't moment zelf was daar niet bepaald gelegenheid voor.) Of je zit bij de tandarts in de wachtkamer en bent flink zenuwachtig: ...even "Kloppen" kan zowel 't wachten zelf als de tijd en invulling ervan die volgen in de behandelkamer flink voor je verlichten;-)).

Wachtend aan de telefoon: iedereen heeft wel ervaring met telefoontjes naar grote organisaties, waarbij je meteen te horen krijgt dat 'n aantal anderen nog vóór gaat. Misschien krijg je d'r muziek bij of om de zoveel tijd de boodschap dat er weer 'n wachtende minder is. Hoe dan ook: dode, nutteloze tijd. Waarom zou je die niet gebruiken om je handigheid in EFT wat op te vijzelen? Kan meteen heel nuttig zijn met 'n "statement" als bijv.: "Hoewel ik me erger aan dit wachten, accepteer ik mezelf helemaal."

Wachtend in 't verkeer (file): prachtige kans om met EFT bezig te gaan. Ben je onderweg naar huis na 'n hectische werkdag en zit je nou in 'n bumper-aan-bumper-situatie, neem dan je kans waar om, in plaats van automatisch wéér je telefoon te pakken, meteen even te Kloppen op 't feit dat je flink zit te balen: "Hoewel ik me flink gefrustreerd voel dat ik hier vast zit, accepteer ik mezelf helemaal."

Van beide laatstgenoemde situaties kun je natuurlijk ook dankbaar gebruik maken door andere dingen waar je je minder prettig door voelt te "bekloppen".

Disclaimer - Ontwerp & bouw: Digitmind.nl