Join Gary Craig's Official EFT Tapping Community

Gary Craig's EFT Community

November 2017:
Onlangs is op Emofree, de website van Gary Craig, naast de oorspronkelijke Engelse versie, de "Official Gold Standard EFT-...

Nieuws

   

EFT - Toekomstige Wolkenkrabber

EFT - Hoe Weet Je of Je Het Nodig Hebt?

Door de dagen heen zal er zich regelmatig iets voordoen waar je je niet lekker bij/door voelt. Jijzelf bent degene die 't best kan beoordelen of datgene je zodanig negatief beïnvloedt dat je jezelf er liever van bevrijdt. Blijft 'n feit dat 't, juist op momenten van pijn, crisis, stress 'n moeilijke vraag is: juist dan neigen we er vaak naar EFT te vergeten of 't probleem maar weg te wuiven. Wees echter alert en maak op die momenten dankbaar gebruik van je kennis en vaardigheden op EFT-gebied die het je zoveel makkelijker kunnen maken door de stress van dat moment heen te komen! Op 'n gegeven moment zul je er ongetwijfeld aan gewend zijn en ga je automatisch Kloppen wanneer dingen niet goed voelen. Dat is tenminste hoe het bij de meeste EFT-ers gaat: EFT hoort er dan zelfs nog méér bij dan vroeger een aspirientje!

Voel je je sowieso doorgaans lichamelijk/emotioneel zwak en/of doen er zich erg regelmatig problemen voor in één of andere vorm, dan is 't, naast 't bezoeken van 'n EFT-therapeut, verstandig en voor jezelf prettig om EFT dagelijks preventief toe te passen, wat waarschijnlijk al scheelt in 't aantal momenten dat je die dag in stress o.i.d. komt te zitten: aan te raden is dan ook om iedere morgen, vlak na 't wakker worden, 'n "Stress Check" te doen (onder 't tanden poetsen/onder 't ontbijt/onderweg naar auto/bus/trein) om erachter te komen wat je op dat moment/die dag dwars zit. Stel jezelf de volgende vraag:

"Wat zit er op dit moment nadrukkelijk in m'n hoofd dat me minstens enig gevoel van spanning/stress geeft? En hoe sterk is dat gevoel?" (geef 't gewoon 'n cijfer tussen 0 en 10). Wat er zoal in je opkomt bij 't beantwoorden van die vragen, kan natuurlijk echt van alles zijn. 't Gaat er nu om op 't moment dat één bepaald issue duidelijk in je hoofd aanwezig is, de gedachtenstroom even te stoppen, 't probleem onmiddelijk in 'n "OpstartZin" neer te zetten en er meteen "op te Kloppen". Je stapt hoogstwaarschijnlijk 'n stuk lichter de dag in en makkelijker er doorheen.

Maar ook op alle andere momenten dat er zich (onverwacht) pijn/spanning voordoet, weet jij zelf wel of je 't nodig hebt (als je eenmaal hebt geleerd om eraan te denken). Zoniet, en voelt e.e.a. toch als 'n last, raadpleeg dan echt liever 'n therapeut!

 

Disclaimer - Ontwerp & bouw: Digitmind.nl