Join Gary Craig's Official EFT Tapping Community

Gary Craig's EFT Community

November 2017:
Onlangs is op Emofree, de website van Gary Craig, naast de oorspronkelijke Engelse versie, de "Official Gold Standard EFT-...

Nieuws

   

EFT - Toekomstige Wolkenkrabber

EFT - Bewoording in Het BasisRecept

Bij de behandeling van Het BasisRecept heb je gezien dat we in de Opstart een Zin formuleren waarin we tot uitdrukking brengen dat we onszelf accepteren ondanks een bepaald probleem waar we mee zitten.
Daarbij kwam ook al even ter sprake dat de gebruikte Taal waarschijnlijk effectiever is naarmate we de zaken Specifieker Benoemen.
Dat wil dus zeggen dat het verstandiger is om te zeggen: "Hoewel ik die snijdende pijn in mijn linker bovenarm heb, ..." dan: "Hoewel ik pijn in mijn arm heb, ...."

Beschrijf het probleem dus in de OpstartZin zo gedetailleerd mogelijk en gebruik dezelfde Taal, maar dan puur voor het probleem, bij je KlopRondes als volgt: "Deze snijdende pijn in m'n linker bovenarm."
Overigens kan het, als je lijkt te stagneren, verschil maken als je de gebruikte Bewoording wat meer nadrukkelijk of met (enige) stemverheffing uitspreekt.

Als je ieder probleem opbreekt in kleinere stukjes met behulp van de concepten Aspecten, Specifiek Benoemen en Specifieke Gebeurtenissen, dwarrelt het Woordgebruik min of meer vanzelf uit je mond.
Mocht je toch moeite hebben met het formuleren van je OpstartZin, dan moet je waarschijnlijk gewoon Specifieker zijn. Het is gewoon moeilijk om Woordgebruik te formuleren als je bezig bent te proberen "teveel probleem tegelijk" aan te pakken.

Zie op LLL-EFT vooral ook EFT - De Vertel het VerhaalTechniek.

Disclaimer - Ontwerp & bouw: Digitmind.nl