Join Gary Craig's Official EFT Tapping Community

Gary Craig's EFT Community

November 2017:
Onlangs is op Emofree, de website van Gary Craig, naast de oorspronkelijke Engelse versie, de "Official Gold Standard EFT-...

Nieuws

   

EFT - Toekomstige Wolkenkrabber

EFT - Algemeen

In de loop van de afgelopen 20 jaar heeft grondlegger Gary Craig ongelooflijk veel praktijkgevallen, van allergie tot depressie, van eetstoornissen tot regelmatig zelfs chronische ziektes, met EFT behandeld. In zo’n 80% van de gevallen boekte hij positief resultaat en over 't algemeen, zéker vergeleken met wat we allemaal gewend zijn, in de ogen van velen binnen absurd korte tijd. Gary zegt dan ook:

                               "TRY IT ON EVERYTHING"

Ja, ’t klinkt als "te mooi om waar te zijn": de heersende gedachte is al tientallen jaren dat genezingen en therapieën e.d., even wat overdreven en kortweg gezegd, vooral intensief en van lange duur horen te zijn en dat er veel gepraat en/of medicijngebruik aan te pas moet komen, "anders kan ’t alleen maar gezweef en voor-de-gek-houderij zijn".                           

Niks voor-de gek-houderij. Gewoon logisch en simpel. De EFT-methode bestaat uit Klopbewegingen (met enkele vingers op 'n aantal meridiaanpunten) die in principe voor iedere aandoening ’t zelfde zijn. De bewegingen zijn door iedereen te leren en gebruiken.Terwijl je je in je hoofd concentreert op " ‘t probleem” en ’t gevoel dat ‘t teweegbrengt, worden verstoringen in 't energiesysteem (zie voor uitleg hierover op LLL-EFT: Intro in Natuurkundige Basis op home page) door 't Kloppen ongedaan gemaakt. Krijg je nou de neiging om EFT te zien als 'n toverstafje, lees dan gauw verder: zeker in complexere gevallen zal verbetering door EFT mede afhangen van volharding en deskundigheid. Maar er zijn simpelweg honderden gevallen bekend waarin men, afhankelijk van de intensiteit van 't negatieve gevoel/de aandoening, binnen enkele minuten, ’n halfuurtje, of, veel voorkomend, 'n half uur tot 'n uur bevrijd was.
Begrijp asjeblieft goed dat "Freedom" in de naam Emotional Freedom Techniques/EFT natuurlijk niet betekent dat je dan helemaal "vrij van emoties" bent. Nee, je haalt alleen negatieve lading van allerlei gevoelens af, waardoor die "emoties zèlf vrij" zijn.

                             KLOP JEZELF NAAR RUIMTE

Misschien aardig om hier even ’t geval te vertellen waar ’t allemaal mee begonnen is:
De Canadese psychiater Roger Callahan had zo'n 30 jaar geleden al jaren ’n vrouw in behandeling die leed aan watervrees. Met zijn psychotherapie was er nooit echt verbetering in gekomen. Callahan was zich in de jaren '80 wat gaan bezighouden met acupunctuur en vroeg de watervrees-patiënte eens of ze op ’n bepaald acupunctuurpunt wou Kloppen terwijl ze bezig waren met haar waterangst en de voor haar erbij behorende maagpijn. Toen ze geklopt had, was de maagpijn weg, even later realiseerde ze zich dat ook haar angst weg was en ze rende zo naar ’t zwembad in de tuin. Ze had er gewoon zin in, werd niet meer geblokkeerd door de angst die haar van binnen al die jaren had beheerst. Die verstoring was losgeklopt!

                               KLOPPEN NAAR BALANS

In feite beïnvloeden de verstoringen in je energiesysteem je bij alles wat je doet, zegt, hoort, beleeft, en dat dan meestal in meer of minder herkenbare negatieve vorm, lichamelijk en/of geestelijk.

Zo goed als iedere mens zit vol verstoringen. Die vreten voortdurend energie. Alleen al voor ’t verhogen van je energiegehalte, en daarmee meestal je levenslust, is ’t prettig om lading van ervaringen af te Kloppen. Door ’t loskloppen van verstoringen kan men inwendige rust teweegbrengen, aangezien de emotionele beladenheid van nare herinneringen verdwijnt. Wat dan overblijft is puur herinnering (inclusief eventuele positieve emoties, hoor, maak je niet ongerust!), waardoor je er bij kunt stilstaan zonder op dat moment negatieve emotionele lading te voelen, in welke vorm dan ook.

         TUSSEN ACUPRESSUUR EN ENERGIEPSYCHOLOGIE

Disclaimer - Ontwerp & bouw: Digitmind.nl