Join Gary Craig's Official EFT Tapping Community

Gary Craig's EFT Community

November 2017:
Onlangs is op Emofree, de website van Gary Craig, naast de oorspronkelijke Engelse versie, de "Official Gold Standard EFT-...

Nieuws

   

EFT - Toekomstige Wolkenkrabber

De Kunst van het Aanreiken - De Pijn Achtervolgen

Naarmate je langer met EFT werkt, zul je steeds meer ontdekken dat wanneer een emotioneel probleem is opgeheven (bepaalde) lichamelijke symptomen ook verminderen of verdwijnen. Je herkent zelf dingen als maagpijn of hoofdpijn wel als verschijnselen die zich voordoen bij de een of andere vorm van spanning. De mogelijkheden in dit verband zijn echter nog veel groter, zoals Gary al redelijk snel kon vaststellen in de jaren ‘90: mensen die van hun emotionele proble(e)m(en) af waren geholpen, meldden veelvuldig dat ze (bijna) meteen ook merkten dat ze geen last meer hadden van hun hoofdpijn, rugpijn, een ontsteking of verstopping, etc. etc. Wat ook veel voorkomt, is dat iemands zicht verbetert. Dat laatste heb ik persoonlijk ook meermaals nadrukkelijk ervaren.

Iets anders wat bij mijzelf zeer opvallend was, is het feit dat de vergrijzing van mijn hoofdhaar, die de laatste jaren voordat ik EFT ontdekte in aanzienlijk tempo vorderde, ijskoud stopte na de eerste maanden dat ik met EFT intensief aan mijn problemen had gewerkt. Ik kreeg weer de bruinige kleur terug waar mijn hoofd sinds mijn 12de mee getooid was en die handhaafde zich nog zo’n 5-6 jaar. Ik kan me overigens voorstellen dat dit een indirect effect is geweest, teweeggebracht door de aanzienlijke vermindering van zorgen. Dat het vergrijzingsproces zich ’n jaar of twee geleden weer in gang heeft gezet, vind ik niet heel vreemd, gezien mijn leeftijd.

Hoe dan ook, allemaal zaken die overduidelijk het verband tussen emotie en fysieke ongemakken weergeven.

Dat wil dus zeggen dat je je met EFT ook kunt richten op die fysieke ongemakken, of dat ene bepaalde fysieke ongemak waar jij/je cliënt last van hebt/heeft, en zo, zonder je direct te richten op het emotionele ongemak, daarin toch verlichting tot stand kunt brengen.

Gary heeft de techniek de naam Pijn Achtervolgen gegeven, omdat het vaak zo is dat, nadat er EFT op toegepast is, een bepaalde pijn vermindert of verdwijnt, maar dat er dan elders in het lichaam van de betrokkene een andere pijn opduikt. Die moet dan ook met EFT worden aangepakt en ook als die is opgeheven kan er weer elders pijn opduiken, etc. Je blijft de Pijn dus Achtervolgen, totdat er geen nieuwe pijn meer opduikt na het Kloppen. Als je daarna de intensiteit van het betreffende emotionele probleem wilt achterhalen, kun je/kan men die vaak niet meer vinden of zelfs maar oproepen.

Het lijkt er dan ook het meest op dat ieder fysiek symptoom een Aspect van het onderliggende probleem vertegenwoordigt. De verlichting die met EFT voor ieder fysiek symptoom wordt bereikt, vind tegelijk plaats voor het emotionele Aspect.

Als dan eenmaal alle lichamelijke symptomen zijn uitgeschakeld, zijn ook alle Aspecten uitgeschakeld. Vergis je dan alleen niet – er kan altijd nog meer aan de hand zijn, dus voer wel even een Test uit. 

Zie ook Chasing the Pain in de Gold Standard EFT Tutorial.

Binnenkort volgen nog enkele andere interessante technieken die ieder op hun eigen wijze kunnen bijdragen aan een optimaal mild en succesvol KlopProces. Zie daarvoor voorlopig in de EFT Tutorial op Emofree o.a. The EFT Tearless Trauma Technique.

Disclaimer - Ontwerp & bouw: Digitmind.nl